Pemenang Loteri Alaska Kembali Menepati Janji

Pemenang Loteri Alaska Kembali Menepati Janji
Tahun lalu berlaku kemarahan apabila seorang pesalah seks memenangi loteri di Alaska yang bertujuan untuk membantu mangsa rogol dan jenayah seksual yang lain. Pemenang loteri Alec Ahsoak, pesalah seks tiga kali, memenangi jackpot $500,000. Apabila pemenang diumumkan sebuah stesen televisyen tempatan menerima e-mel yang menyatakan bahawa Ahsoak adalah seorang pesalah seks yang menyebabkan kemarahan yang meluas.
Pemenang loteri Ahsoak telah diserang di pusat bandar Anchorage Street oleh seseorang yang menggunakan besi tayar atau paip logam. Ahsoak kemudian berkata dia akan menderma $100,000 kepada Standing Together Against Rogol. Encik Ahsoak telah menepati janjinya dan badan amal yang berpangkalan di Anchorage berkata mereka tidak pernah mendengar daripadanya, kata pengarah eksekutif Nancy Haag pragmatic demo indonesia.
Cik Haag berkata kumpulan itu menantikan dan tidak akan memikirkan janji Encik Ahsoak yang mungkir. Cik Haag menyatakan, “Saya tahu bahawa mungkin pada masa ini dia mungkin sangat teruja dan mungkin fikir dia boleh melakukan lebih banyak dengan wangnya daripada yang dia mampu.”
Pemenang loteri Ahsoak, yang menyimpan $350,000 selepas cukai, telah mengekalkan profil rendah sejak serangan itu. Usaha untuk sampai ke Ahsoak tidak membuahkan hasil dan tiada siapa yang membuka pintu di rumah penginapan tengah bandar tempat pemenang loteri tinggal. Pengendali loteri Abe Spicola adalah orang pertama yang mengumumkan bahawa Ahsoak berhasrat untuk membuat sumbangan besar selepas berita tentang masa lalu Ahsoak muncul.
Spicola, pemilik loteri Lucky Times Pull-Tabs yang mengendalikan loteri berkata dia tidak mahu membawa kesukaran lagi kepada pemenang loteri Ahsoak. Beliau juga berkata bahawa orang ramai perlu ingat bahawa pelaku penderaan seksual sering menjadi mangsa sendiri. Sesetengah ibu bapa mangsa Ahsoak berpendapat bahawa semua wang itu harus diberikan kepada mangsanya.
Spicola berkata bahawa Lucky Times akan menaja loteri lain untuk memanfaatkan Standing Together Against Rogol. Semoga sejarah tidak berulang.
Banyak negeri kini menyemak pemenang loteri terhadap pangkalan data penguatkuasaan undang-undang untuk waran tertunggak, denda yang tidak dibayar dan sokongan anak belakang. Sekiranya loteri persendirian ini mempunyai keupayaan untuk menyemak pangkalan data sedemikian, penipuan ini mungkin tidak akan berlaku. Beberapa negeri di AS mempermainkan idea untuk membenarkan penjualan tiket loteri dalam talian. Laman web loteri negeri yang menawarkan tiket loteri dalam talian boleh disambungkan dengan mudah ke beberapa pangkalan data penguatkuasaan undang-undang. Kebanyakan pemain loteri telah menyatakan bahawa mereka akan mengalu-alukan keupayaan untuk pergi ke internet dan membuat pembelian loteri dalam talian. Semoga loteri akan mempertimbangkan untuk pergi ke dalam talian untuk mengelakkan pengulangan travesy Alaska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *